Tanulmányok szerint kapcsolat van aközött, hogy milyen sűrűn csókolózol, és a kapcsolatod hossza között

Egy csók közvetíthet szenvedélyt és gyengédséget, de az agyunk jó érzéseinek felébresztése mellett a csók egyéb lényeges információkat is feltár. Tudományos tanulmányok szerint csókolózás közben különféle információkat cserélünk, amelyekről még nem is tudunk. Agyunk elemzi a csókolózás módját és tudattalan döntéseket hoz, amelyek megpecsételhetik kapcsolatunk sorsát.

Ezek a tanulmányok valóban felkeltették az érdeklődésünket, és nagyon izgatottak voltunk, amikor megtudtuk, hogy a csókolózás lehetővé teszi, hogy kommunikálj partnereddel, anélkül, hogy tudnád.

1202545837_338294072210043.jpg

Az Oxfordi Egyetem tudósai alaposan megvizsgálták a csókolózás titkait és megállapították, hogy ez valóban lehetővé teszi a megfelelő partnerek megtalálását, kiértékelését és végül megtartását egy hosszú távú kapcsolat érdekében.

Megállapításaik szerint a csókolózás lehetővé teszi számunkra, hogy megfelelően felmérjük partnereinket, és megőrizzük őket, ha kapcsolatban állunk. Tanulmányaik azt is mutatják, hogy a nők általában igényesebbek és válogatósabbak a potenciális társak megválasztásában, és a csókolózást inkább értékelik partnerük felmérésének módjaként.

1660192995_1676312210054511.jpg

Még ha nem is vagyunk tisztában vele, tudat alatt értékeljük partnerünket, miközben elemezzük a furcsaságaikat és jellemzőiket. A csókolózás lehetővé teszi a partnerünk állóképességének és általános egészségének mérését is, majd a kapcsolat előrehaladásával folyamatosan azon gondolkodunk, vajon az a személy, akivel vagyunk, megbízható-e.

A tanulmány azt sugallja, hogy a nők nagyobb valószínűséggel értékelik partnerüket, amikor a pár eléri azt a kapcsolati szintet, ahol elvárható egy kisbaba. E kutatás szerint a nők nagyobb értéket tulajdonítanak a hosszú távú kapcsolatokat ápoló tevékenységeknek, mivel egy kisbaba felnevelése nyilvánvalóan könnyebb, ha mindkét szülő jelen van.

1973308031_222100643656997.jpg

A tanulmány arra is utal, hogy miközben csókolunk, megvizsgáljuk az ember egészségét a lélegzetükön és az ízükön keresztül. A rossz lehelet vagy íz természetesen jelezhet egészségügyi problémákat. Ezenkívül, amikor csókolózunk, cserélünk egy olajos anyagot is, amelyet faggyúnak nevezünk, amelyet a test mirigyei termelnek.

Ezt az anyagot úgy cseréljük ki, hogy a száj körüli és belüli bőr érintkezik. És ez az anyag feromonokat tartalmaz, amelyek értékes információkat tárnak fel az ember biológiai felépítéséről. Más szavakkal, megmutatja azokat a dolgokat, amelyek közösek a két csókolózó félben.

1498869738_1296221007645657.jpg

A tudósok azt is sugallják, hogy ez az anyag hormonális információkat tár fel, amelyek arra késztetik az agyat, hogy azon gondolkodjon, vajon ez az ember elég egészséges-e ahhoz, hogy családot alapítsak vele. Ez természetesen tudat alatt történik, és nem igazán gondoljuk, hogy partnerünket elemezzük, de az agyunk tudatalatti része súlyosan befolyásolja a viselkedésünket, annak ellenére, hogy nem igazán értjük, hogyan működik.

Érdekes, hogy az emberek több mint 60%-a elismerte, hogy egy rossz első csók után elvesztette érdeklődését a lehetséges kapcsolatok iránt. Az agy szó szerint elemezte a csókot, és üzenetet küldött, hogy nem ő az igazi, és arra késztette a személyt, hogy fejezze be a kapcsolatot. A csókolózás javítja a vonzerőt, de ha nem vagyunk elégedettek a csókkal, akkor ez arra késztethet bennünket, hogy úgy érezzük, taszít a partnerünk.

1838796223_1221008525521991.jpg

Ugyanakkor egy olyan partner megcsókolása, akit szeretünk, kiváló módszer a kapcsolat megerősítésére. Az ajkakat szenzoros idegek töltik meg, és amikor megcsókoljuk kedvesünket, az arra készteti az agyat, hogy engedje szabadon az erőteljes oxitocin hormont, más néven „szerelem” hormont, amely boldoggá tesz minket.

Egy általunk szeretett ember megcsókolása a szerotonin termelését is elősegíti, amely egy másik jó érzést keltő hormon. Ez növeli az intimitást és a bizalmat, lehetővé téve egy erős és egészséges kapcsolat kialakítását. A csókolózás csökkenti a stresszhormonnak nevezett kortizol szintjét is. És a tanulmányok szerint minél nagyobb ezeknek a pozitív vegyi anyagoknak a termelődése, annál jobban nő a szerelmed.

Tehát, amikor legközelebb megcsókolod a partneredet, ne felejtsd el, hogy ez nem csupán egy szórakoztató és meghitt pillanat kettőtök között, hanem az egészséges és erős kapcsolat megteremtésének szerves része is.

Mit gondolsz ezekről az információkról? Gondolkodtál már azon, hogy a csókolózás ilyen fontos szerepet játszhat a kapcsolatokban? Tudasd velünk kommentben, mit gondolsz.

 

Forrás: