Egy 19 éves kutyus új életet kap az új nevelőotthonban, miután egy bakancslistás mókával kedveskedtek neki

Egy 19 éves kutyus a texasi Dallasban két új legjobb barátjának köszönhetően szeretettel és örömmel körülvéve éli le aranyéveit. Annie, egy fekete labrador retriever keverék, feltétel nélküli szeretetre talált a lakótársak, Lauren Siler és Lisa Flores, jelenlegi nevelőszülei gondozásában.

A legjobb barátnőknek már így is tele volt a kezük egy másik, Tippy nevű 18 éves nevelt kutyával, Flores saját kutyájával, Jaxszel és Siler két macskájával, Jennyvel és Moirával, amikor Annie bekerült az életükbe. “Éppen az alaszkai Anchorage-ban voltam, épp készültem felszállni a Dallasba tartó gépre, amikor megláttam a képét, amit valaki posztolt, hogy a menhelyen van, és segítséget kértek a mentéshez” – emlékezett vissza Siler a Good Morning Americának nyilatkozva.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lauren Siler (@dallasanimalfoster) által megosztott bejegyzés

“Amikor visszatértem Dallasba, megmutattam Lisának Annie képét, és ő azt mondta: “Meg kell szereznünk őt”” – tette hozzá Siler. “Amikor Lauren megmutatta nekem a képet, nyilvánvalóan beleszerettem Annie arcába, és csak elszomorított a gondolat, hogy ebben a korban már a menhelyen van” – mondta Flores. “Izgatottan vártam a lehetőséget, hogy mellette dolgozhassak, és segíthessek Annie gondozásában. Ez egy olyan tapasztalat volt, amit készek voltunk vállalni.”

Mióta június végén Siler és Flores otthonába került, Annie lett Siler @dallasanimalfoster Instagram-oldalának új sztárja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lauren Siler (@dallasanimalfoster) által megosztott bejegyzés

Saját, különleges bakancslistája is van, amelyet új nevelői segítenek kitölteni, hogy hátralévő idejét emlékezetes élményekkel töltse. Eddig Annie júliusban megünnepelte a karácsonyt, elhalmozták Valentin-napi üdvözlőlapokkal, hamburgertúrára vitték, profi fotózáson pózolt, és még sok minden mást.

“Aranyos kis szakácsruhákat veszünk nekik, és hagyjuk, hogy házi készítésű kutyakaját készítsenek” – mondta Siler arról, hogy mi lesz a következő lépés Annie bakancslistájának maratoni programján. “Aztán azt hiszem, megpróbálkozunk egy csirkefalat-túrával, hasonlóan a hamburgertúrához”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lauren Siler (@dallasanimalfoster) által megosztott bejegyzés

Azzal, hogy megosztják Annie történetét a világgal, Siler és Flores remélik, hogy másokat is arra ösztönöznek, hogy segítsenek más állatokon, különösen a rászoruló idős állatokon. “Reméljük, hogy ez másokat is ösztönöz arra, hogy örökbe fogadjanak” – mondta Siler. “Az én mondásom az egész folyamat során az volt, hogy ha nem tudsz örökbe fogadni, akkor adományozz, ha nem tudsz adományozni, akkor önkénteskedj, mert annyiféleképpen lehet részt venni az állatmentésben, és nem kell örökre befogadni egy állatot az otthonodba. Úgy gondolom, hogy tartozunk ezzel ezeknek az állatoknak. Az életüket úgy élték le, hogy örömet, boldogságot és társaságot adtak az embereknek, és tartozunk nekik annyival, hogy erősen fejezzék e”.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lauren Siler (@dallasanimalfoster) által megosztott bejegyzés

Siler és Flores a texasi Royse Cityben működő The Pawerful Rescue pénzügyi támogatásának köszönhetően tudták Annie-t befogadni, és a lehető legjobb életet biztosítani neki, miután a kutyát és az esetét átadták a Dallas Animal Servicesnek, egy városi állatmenhelynek.

“Sokan nem ismerik a különbséget a menhelyek és a mentők között” – mondta Stephanie Rowe, a The Pawerful Rescue társalapítója. “A menhelyek általában nonprofit szervezetek. Adományokból dolgozunk, és vagy a közösségnek segítünk, vagy kutyákat hozunk ki a menhelyről. Rengeteg Annie van odakint. A nevelőszülőknek egy fillérjükbe sem kerül. Egy jó mentőállomás biztosítja az összes szükséges ellátást, és minden orvosi költséget átvállal. Sok idős kutya gyógyszert szed vagy rendszeresen vérvizsgálatra szorul, és az emberek nem akarják ezt a felelősséget anyagilag vállalni. Tehát… egy felelős mentőállomás gondoskodik a kutya minden anyagi vonatkozásáról.”

“Biztosítani akarjuk, hogy a kutya fedezve legyen, mert mi vagyunk a kutyák szószólói” – tette hozzá Duke Hemstreet, az alapító. “Ezért szerződéseket kötünk, hogy biztosítsuk, hogy a kutyák életük végéig megmeneküljenek, és soha többé ne kerüljenek vissza a menhelyre.”

via

Forrás: