8 világhírű szülő, aki szigorúan óvja a gyerekeit a közösségi médiától

A statisztikák szerint az elmúlt néhány évben 17%-kal nőtt a közösségi média használata a tinik és tizenévesek körében. Ez aggasztó tendencia, tekintve, hogy az internet manapság mennyire befolyásosnak és károsnak tűnik. A digitális korszakban minden szülő aggódna a gyermekeiért, és ez alól a hírességek sem kivételek. Ezek a híres szülők amennyire csak tudják, megvédik gyermekeiket a közösségi médiától, és nem véletlenül.

Victoria Beckham

901364296_1841910048632642.jpg

Posh Spice számára nem idegen, hogy az emberek milyen kegyetlenek tudnak lenni a közösségi médiában. Miután megtapasztalta, hogy gonosz kommentek és figyelő tekintetek kísérik minden mozdulatát, megosztotta aggodalmát, hogy lánya, Harper ugyanezzel a bánásmóddal szembesül: “Harper nem használja a közösségi médiát… látva, hogy az emberek milyen kegyetlenek tudnak lenni, igen, ez tényleg aggaszt. Abban a korban van, amikor a teste elkezd változni, de családként sokat kommunikálunk, és kedves barátokkal veszi körül magát”.”

Hugh Jackman

741691388_541910050247920.jpg

A filmsztár tudja, hogy egy kicsit túl drasztikus dolog teljesen elzárni a gyerekeit a közösségi médiától, de minden óvintézkedést megtesz, hogy biztonságban legyenek. Hugh Jackman azt mondta: “Fent vannak a közösségi médiában, de azt mondom nekik, hogy csak olyan embereket követhetnek, akiket ismernek, és csak olyanok követhetik őket, akiket mi is ismerünk”.

Jackman azt is hozzátette, hogy nyomon követi a gyerekei online tevékenységét. “Azt is mondom nekik, hogy megnézem a telefonjukat. Ezt véletlenszerűen teszem. Fiatalok, és hibázni fognak. De nem akarom, hogy olyanokat kövessenek el, amelyekkel évekig együtt kell majd élniük”.”

Julia Roberts

1039891859_1169480381910069.jpg

A Micsoda nő! sztárja különösen aggódott amiatt, hogy a gyerekei ki vannak téve a közösségi médiában megjelenő dolgoknak, miután szerepelt az Egy fiú hazatér című filmben, amely egy anya és problémás tinédzser fia kapcsolatát követi nyomon. Azóta Roberts nagyon szigorú lett a gyerekei online tartózkodási helyét illetően, és így magyarázta: “Próbálom távol tartani őket a közösségi médiától, mert nem igazán értem, hogy mire kell ez nekik most.”

Mayim Bialik

865261096_719100660485439.jpg

Az Agymenők sztárja nagyon nyíltan beszél egyedi nevelési stílusáról. A gyerekei magántanulók, nem kapnak drága ajándékokat, és nem ragaszkodik ahhoz, hogy olyan szavakat használjanak, mint a “kérem” és a “köszönöm”. Bialik emellett úgy véli, hogy a gyerekeknek nem használ a technológia, ezért nem ad nekik okostelefont.

“Nem hiszem, hogy egy 12 éves gyereknek szüksége van telefonra, hacsak nincs fizikailag távol tőlem, és abban a városban, ahol élek, nincs olyan hely, ahol felnőtt jelenléte nélkül hagynám a gyerekemet” – mondta. “Nem egészséges a kisemberek számára, ha folyamatosan figyelik a like-okat, a kommenteket és mások életét, ahogyan azt a közösségi média lehetővé teszi számunkra…”. Nem “bíznom” kell bennük, hanem meg kell védenem őket. Az internet egy csodálatos hely, de egy potenciálisan nagyon nyugtalanító, ijesztő hely is, olyan dolgokról készült képekkel és videókkal, amelyek abszolút árthatnak nekik, és nagyon felzaklathatják őket.”

Nicole Kidman

1651445871_1324019100799463.jpg

Nicole Kidman azzal magyarázza a közösségi médiával kapcsolatos negatív hozzáállását, hogy ő maga nem eléggé járatos a technikában ahhoz, hogy szemmel tartsa gyermekei online hollétét. Megosztotta: “Én magam sem vagyok túlságosan technológiai zseni, így nagyon nehéz számomra, hogy figyelemmel kísérjem őket, és nem engedem, hogy az Instagramon legyenek. Most van egy 12 éves gyerekem, aki nagyon akarja, hogy belekerüljön ebbe az egészbe, én pedig azt mondom: ’Nem, nem’.”

Angelina Jolie

781875193_1441910083443682.jpg

Néhány évvel ezelőtt néhányan az interneten hamis Instagram-fiókokat hoztak létre Angelina Jolie gyerekeinek. Ez az eset arra kényszerítette a színésznőt, hogy megerősítse, a gyerekeinek nincsenek nyilvános közösségi média profiljai. Azt is bevallotta, hogy nehéz számára nyomon követni, mit csinálhatnak a gyerekei az interneten, és kifejtette: “Vannak bizonyos realitások a tinédzserek számára, és a mi generációnk a felét sem érti annak, hogy mit csinálnak a technológiájukkal, így elég könnyen megkerülhetnek minket”. Ezt figyelembe véve könnyebb számára, hogy a gyerekei a lehető legtöbbször offline maradjanak.

Heidi Klum

620474127_1400861910090059.jpg

A híres szupermodell szigorú szülőnek tartja magát, hiszen korlátozza gyermekei közösségi média jelenlétét, és ügyel arra, hogy mindig elrejtse az arcukat, amikor bármi családdal kapcsolatosat posztol az Instagramján. Elárulta: “A legidősebb lányom [Leni] 13 éves, és ki akarja posztolni az arcát, én pedig mindig azt mondom: ‘Nem, nem szabad. Amikor rajta van, akkor hátulról kell, hogy legyen, vagy [elrejti az arcát]. Más, amikor mi csináljuk – úgy érzem, mintha felnőttek lennénk -, de szeretném, ha minél tovább gyerekek maradnának”.

Sarah Michelle Gellar

1920350039_1150519100992690.jpg

A Buffy, a vámpírok réme sztárja őszintén beszélt arról, hogy 13 éves és 10 éves gyermekét teljesen távol tartja a közösségi médiától. Sarah Michelle Gellar bevallotta, hogy ő és férje nevelési stílusa szigorúbb, mint a legtöbbeké, de szükségesnek tartják: “A gyerekeinknek nincs közösségi médiájuk. Néha megengedjük nekik, hogy megnézzék a mi telefonjainkról. Néha a gyerekeink azt mondják: “Ti vagytok a legszigorúbb háztartás!””.

A színésznő ezután azzal folytatta, hogy a gyerekek közösségi médián való jelenlétét ahhoz hasonlította, mintha az arcukat tetováltatnák, az online elkövethető hibák miatt: ” Mert ebben a korban nincs is jobb a Mancs őrjáratnál. És most 10 és [13] éves vagy, és még mindig vannak ezek a tetoválások az arcodon, és már nem is vagy az, aki vagy.”

Mi a véleményed arról, hogy a fiatal gyerekek ki vannak téve a közösségi médiának? Milyen szabályokat állítottatok fel a gyerekeiteknek?

via

Forrás: