7 furcsa dolog, amelyet a hangod elárul rólad

Kevesebb, mint egy másodpercre van szükség a személyiség felfedéséhez, csak a hang használatával. Hihetetlennek tűnik, de a hangod sokat elmondhat rólad. Nem csak egyedinek hangzik, hanem hasznos és néha váratlan információkat is hordoz.

Megleptek minket a rejtett nyomok, amelyek könnyen felismerhetők mindössze valaki hangjának meghallgatásával. Magasságodat, erődet és más különleges tulajdonságaidat is meg lehet tudni, ha meghallgatják a beszédedet. És még csak nem is kell látni téged, úgy is minden egyértelmű lesz.

1. Társas hajlam

1738848996_1012100775022759.jpg

Hangod jelezheti a személyiségedet, illetve pontosabban azt, hogy extrovertált vagy introvertált vagy. Egy tanulmány során az emberek számítógép által generált beszédet hallgattak, amelyet úgy modelleztek, hogy úgy hangozzon, mint az introvertáltak és az extrovertáltak hangja. Ennek eredményeként a résztvevők képesek voltak azonosítani a személyiségeket. Az extrovertáltak gyorsabban és hangosabban beszélnek, az introvertáltak éppen ellenkezőleg, csendesebben és lassabban fejezik ki gondolataikat.

2. Megbízhatóság

1977205465_2121008104649229.jpg

Egy egyszerű „Helló!” elmondhatja az embereknek, mennyire vagy megbízható. Ennek a szónak 64 változatát hallgatták meg egy másik tanulmány önkéntesei. És szinte minden résztvevő megbízhatóbbnak választotta azokat a férfiakat, akiknek a hangmagasságuk magasabb volt a szó végén. A nők esetében fordítva, azokat ítélték megbízhatóbbnak, akiknek a szó végén alacsonyabb a hangmagasságuk.

3. Magasság

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

You deserve all the love and hugs in the worldWishing you a happy happy happy birthday beautiful woman. Love being on this journey of life with you. xx Nic

Nicole Kidman (@nicolekidman) által megosztott bejegyzés,

A hangod jelezheti, hogy milyen magas vagy. 2 kísérlet során az embereket arra kérték, hogy azonosítsák 2 beszélő közül a magasabbat, és rendezzenek sorba öt beszélőt magasság szerint. És a résztvevők 62,17% -a tudta megkülönböztetni a magasabb beszélőt. Minél magasabb az ember, annál halkabb és mélyebb a hangja.

4. Termékenység

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

‪BahamasPics Coming Up! I thought taking a pic with three kids was hard OMG this is almost impossible! ‬

Kim Kardashian West (@kimkardashian) által megosztott bejegyzés,

Kiderült, hogy a menstruációs ciklus nemcsak a hangulatot és a hormonális változásokat befolyásolja, hanem a hangot is. E tanulmány szerint az ovuláció közeledtével magasabb lesz. Tehát a nők magasabb hangszínnel termékenyebbek lehetnek.

5. Erő

A hang képes megmutatni egy férfi erejét, nevezetesen a felsőtestükét. Az egyik tanulmány résztvevői meghallgatták a különféle országokból származó férfiak hangját, akik anyanyelvükön beszéltek, majd kiértékelték az erejüket. Következésképpen, képesek voltak pontosan meghatározni, milyen erősek voltak a férfiak. Az erősebb férfiaknak mélyebb hangjuk volt.

6. Professzionalizmus

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mom, I always told you I’d come back and get my degree.

Mark Zuckerberg (@zuck) által megosztott bejegyzés,

A hangod befolyásolhatja a karrieredet. Ez a tanulmány megállapította, hogy a rekedt, nyikorgó hangú emberek kevésbé képzettek és kevésbé alkalmasak. És ez különösen igaz a nőkre. Ez még a munkáltató döntését is befolyásolhatja, és egy másik jelölt kiválasztására irányíthatja őket.

7. Parkinson-kór

Embed from Getty Images

A hangváltozás akár Parkinson-kórt is jelezhet. A betegek beszéde lassul, hangjuk csendesebb és légszomj jelentkezik. Az emberek elkezdnek monoton módon beszélni, és a későbbi szakaszokban a remegés jobban láthatóvá válik.

Tettél valaha benyomást egy személyről a hangja alapján? Le tudod írni a saját hangodat? Szeretnénk elolvasni gondolataidat kommentben.

 

Forrás: